Meteen naar de inhoud
Home » Public Relations » Yes we Can start!

Yes we Can start!

YES WE CAN!

1 november 2021.

Vandaag begon de nieuwe Cleanup team Westland actie YES WE CAN! Openbare basisschool de Regenboog in Naaldwijk gaf de aftrap. 350 kids zagen hoe je ongezond eet, rommel maakt en dat je door het rapen van zwerfafval weer nieuwe dingen kan maken.

Elke leerling kreeg een grote flyer met uitleg en een postkaart over de zwerfafvalactie. De eerste kliko’s waren al bijna vol en de kids zijn dolenthousiast om hun 35.000 stuks bij elkaar te krijgen!

Het doel is om zo snel als mogelijk die platgetrapte drinkblikjes bij elkaar te verzamelen. Deze zijn overal in Westland te vinden langs fietspaden, in het groen, in de eigen woonwijk en op het strand. Elk blikje moet platgetrapt worden voor het in de kliko’s op school wordt gestort.

De Regenboog is de eerste basisschool van de 38 in Westland die meedoet. Door het inzamelen van zwerfafval drinkblikjes spaart men voor alle kids de beste herbruikbare drinkfles. Deze kan gratis gevuld worden bij alle openbare en ‘Gratis drinkwater’-punten in Westland. Binnen ‘Yes we Can!’ kan elke basisschool in Westland meedoen. Stichting Cleanup team Westland ontzorgt de gehele actie door het ophalen, sorteren van de blikjes en het tellen ervan.

YES WE CAN mag je wel zien als wedstrijd voor de kids, ouders en gemeenschap! Samen actief naar buiten en zo het schoonhouden van de eigen buurt. Bewustwording over zwerfafval en gelijktijdig sparen voor de beste drinkfles. De actie loopt van 1 november 2021 tot 31 december 2022. Want op 1 januari 2023 komt er ook statiegeld op blikjes en dan zullen die bijna niet meer in het zwerfafval te vinden zijn. 


Cleanup team Westland

Cleanup team Westland is een burgerinitiatief en zorgt met acties en projecten voor bewustwording over afval en recycling. In 2020 ontving men verschillende nominaties voor hun werk en projecten. Naast De Duurzame Dinsdag en Voor de Wereld van Morgen was men een van de genomineerden van het Westland Hart waarbinnen men het vrijwilligerswerk van alle zwerfafvalrapers prees.


Meer informatie op www.cleanupteam.org.

Geef een reactie