Meteen naar de inhoud
Home » Public Relations » Yes We Can! De nieuwe Cleanupteam actie!

Yes We Can! De nieuwe Cleanupteam actie!

WESTLAND – 29 oktober 2021

Op maandag 1 november startten de leerlingen van basisschool De Regenboog in Naaldwijk met een unieke groene wedstrijd. Het doel is om zo snel als mogelijk 35.000 platgetrapte drinkblikjes bij elkaar te verzamelen. Deze zijn overal in Westland te vinden langs fietspaden, in het groen, in de eigen woonwijk en op het strand. Elk blikje moet platgetrapt worden voor het in de kliko op school wordt gestort.

Stichting Cleanup team Westland verzorgt het ophalen, sorteren en uittellen van de blikjes. Binnen ‘Yes we Can!’ kan elke basisschool in Westland meedoen. Elke school die meedoet spaart voor drinkwater-flessen die gratis gevuld kunnen worden bij alle openbare en ‘Gratis drinkwater’-punten in Westland. Voor elke 100 blikjes ontvangt de school 5 euro korting op de Yes we can! actie-drinkwaterfles.

In 2020 zamelde Westlanders met GEWOON DOEN! 233.542 drinkblikjes en kleine PET flesjes in. Hierdoor kon ruim 3.000 kg PET, ijzer en aluminium worden gerecycled naar nieuwe grondstof en werd 5 ton Co2 vermeden.

Tijdens GEWOON DOEN! zamelde de 220 leerlingen van De Vlieten in de Lier voor zichzelf een fles bij elkaar. De Cleanup team vrijwilligers raapte drinkflessen bij elkaar voor verschillende doelen zoals inloophuis Carma in Naaldwijk en het Oranje comité van De Lier. In totaal werden 778 Blue Bottle’s uitgegeven.

In 2020 ontving Cleanup team verschillende nominaties voor hun werk en projecten. Naast De Duurzame Dinsdag en Voor de Wereld van Morgen was men een van de genomineerde van het Westland Hart waarin vrijwilligerswerk wordt bekroond. Cleanup team Westland is een burgerinitiatief en zorgt met actie voor bewustwording over afval en recycling.


Zegt jullie school ook Yes we can! stuur dan een email aan: info@cleanupteam.org

Geef een reactie