Meteen naar de inhoud
Home » Public Relations » Westland krijgt ‘Gratis drinkwater!’

Westland krijgt ‘Gratis drinkwater!’

Westland krijgt ‘Gratis drinkwater!’

De afgelopen week was het regelmatig in het nieuws. Als je even kijkt naar de kaart van de gemeente Westland valt een ding je gelijk op. Behalve in de duinen staan er geen openbare waterpunten op. Ook het plaatsen hiervan in de sommige kernen is ruim een jaar later nog niet gerealiseerd terwijl er budget voor beschikbaar is.

Wateringen april 2019 

Met een Nederlands netwerk van waterpunten wil ‘Gratis drinkwater’ iedereen, overal en altijd de kans geven zijn herbruikbare drinkfles gewoon met kraanwater te kunnen vullen. Uiteindelijk doel is het [zwerf]afval dat door de stroom kleine plastic flesjes en blikjes wordt veroorzaakt drastisch terug te dringen en mensen door informatie en voorlichting duidelijk maken dat drinken van water essentieel is voor een gezond lijf.

Soortgelijke projecten lopen zeer succesvol in London, Berlijn, Parijs, Hamburg en grote Amerikaanse steden en elke dag komen er nieuwe locaties bij. In Nederland is ‘Gratis drinkwater’ momenteel gestart in Delft, Den Haag, Scheveningen strand, Rotterdam en Westland.

Op dit moment is men in Westland bezig met het realiseren van het waterpunten-netwerk in samenwerking met de plaatselijke horeca, ondernemers en organisaties die als ambassadeur binnen het project willen, kunnen en durven samenwerken.

Elk waterpunt wordt herkenbaar aan de raam/deursticker die duidelijk aangeeft dat hier ‘Gratis drinkwater’ verkrijgbaar is. Als partner worden zij gratis opgenomen in Refill, de gratis mobiele waterpunt-app. Hierin worden alle openbare, Refill en Gratis drinkwaterpunten in de wereld opgenomen.

De belanghebbende binnen ‘Gratis drinkwater’ zijn niet alleen de lokale overheid maar ook de toeristische sector en belanghebbende zoals waterbedrijven, zorgverzekeraars, de lokale horeca en groene organisaties. ‘Gratis drinkwater’ werkt op elke locatie samen met hen om het project zo snel en zo breed mogelijk te kunnen uitzetten. Door samenwerking en het delen van de kosten krijgt elke nieuwe locatie al snel vleugels!

Wereldwijd ziet men in dat ‘Gratis drinkwater’ belangrijk is. Nu scholen, banken, organisaties, instellingen en P&O managers samen echt ‘JA’  zeggen, drinkt men straks in heel Nederland ‘Gratis drinkwater’.

Speciaal voor dit project is een 100% recyclebare roestvrijstalen blauwe thermosfles tegen een zeer scherpe prijs beschikbaar. Deze herbruikbare fles is perfect voor koude en warme dranken, soepen, sausen, bevroren vruchtjes en/of ijsklontjes.

Deze Blue Bottle heeft een keiharde poedercoating en de inhoud blijft 12 uur koud en/of 6 uur warm. De Blue Bottle = 100% recyclebaar = BPA vrij = 100% duurzaam en heeft een brede opening voor direct drinken. De 500 ml fles met Active dop kost slechts €15,-.

‘Gratis drinkwater’ wordt volledig bekostigd uit de winst van the Blue Bottle.

* STIMULERING gebruik kraanwater

* TERUGDRINGEN van plastic afval

* VERMINDEREN van zwerfafval

* GROENE PROMOTIE van de locatie

* VERLAGEN van de carbon footprint

* PROFELERING met een duurzaam souvenir

* AANBIEDEN van dé scherp geprijsde thermosfles 2.0

* 100% duurzaam dagelijks gebruiksartikel 


www.gratisdrinkwater.net

Geef een reactie