Meteen naar de inhoud
Home » Public Relations » Westland krijgt eigen eerlijke thermosfles.

Westland krijgt eigen eerlijke thermosfles.

Westland krijgt eigen eerlijke thermosfles.

16 Juni aanstaande is het weer Wereld Refill dag en op deze dag vraagt men wereldwijd aandacht voor het minder gebruik van eenmalige verpakkingen. Men toont op die dag de oplossingen die er zijn om het anders én gelijk veel beter te doen. Het Westlandse Cleanupteam is Refill partner Holland voor gratis drinkwater en introduceert op 16 juni de Westland Bottle.

De vrijwilligers van Stichting Cleanupteam Westland zien het elk seizoen weer gebeuren. Veel meer zwerfafval op straat van eenmalige drinkverpakkingen en koffiebekertjes: in de dorpen na een evenement, op de stranden na een zonnige dag en gewoon los in de natuur.  Zo vinden zij ook steeds vaker de plastic ‘foppers’ die bedrijven weggeven. Om dit voor de toekomst te voorkomen is er voor Westland NU een unieke oplossing: de eerlijke 0174 Blue thermos Bottle van roestvrijstaal.

Miljoenen kleine verpakkingen minder!

Uit onderzoeken komt naar voren dat een persoon met een goede drinkfles per jaar 156 kleine drinkverpakkingen zoals plastic flesjes, blikjes, drankkartons en zuigzakjes vermijdt. Als deze fles ook nog een thermosfunctie heeft en men hem voor de koffie of thee gebruikt komt daar per jaar nog eens 1.000 niet gebruikte plastic of kartonnen bekertjes bij.

Lekker duurzaam!?

“Dat wij steeds vaker allerhande plastic foppers als zwerfafval vinden is een duidelijk signaal. Die sportbidons of kekke plastic flesjes bestaan voor 99% uit nieuwe plastics: ze koelen voor geen meter en na een paar uur is je drankje warm. Koffie, thee of soep kan je er al helemaal niet in stoppen.” Aldus voorzitter Rob van Holstein van Cleanupteam Nederland. “Wat veel kopers ook niet weten is dat de in onwetendheid aangekochte andere BIO-plastic fles gewoon plastic is dat is gemaakt van plantmateriaal: het is 100% greenwashing waar absoluut niets duurzaams aan is. Sterker nog, het kan niet eens in de normale plasticrecycling verwerkt worden!”

Refill Holland

“Voor Refill Holland lopen er projecten in bijv. Den Haag, Delft, Rotterdam en op Bonaire. Op elke locatie rollen we met ondernemers een netwerk van watertappunten uit. Met de Refill app op je mobiel weet je deze altijd te vinden. Hier vul je dan gratis je fles met drinkwater. Op elke locatie brengen we een of meerdere RVS thermosfles(sen) uit. Voor Westland was deze er nog niet. Tot NU! Uit vragen aan Westlanders van alle leeftijden kwam deze als meest gekozen naar voren.“ Aldus van Holstein.

De gravering bestaat uit het kaselement uit het Westlandse wapen en het kengetal o174 en is d.m.v. laser uit de keiharde poedercoating gegraveerd. De Blue Bottle is verkrijgbaar in 500 en 750ml en er is een keuze uit verschillende doppen. Door zijn opvallende blauwe kleur draag je hem openlijk als een duidelijk statement. 

“Wij roepen de gemeente, Westlandse bedrijven, organisaties en scholen op om dit jaar eens GEEN plastic rommel weg te geven. Koop voor medewerkers en relaties eens de beste thermosfles! Een eerlijk geprijsde RVS thermosfles die wel jarenlang attentie én marketingwaarde heeft. Koop onze Blue Bottle die kan worden uitgevoerd met het eigen logo. Ook dat doen we gewoon hier in Westland. Want zo steunt de Westlander ook indirect onze DRNKWTR projecten en Cleanups.

Geef een reactie