Meteen naar de inhoud
Home » Public Relations » Waar Westland Waterpunt??

Waar Westland Waterpunt??

WESTLAND – 13 mei 2019

De afgelopen weken was het regelmatig in het nieuws. Bij de beschikbaarheid van openbare waterpunten wordt meer kraanwater gedronken en door het gebruik van herbruikbare flessen is hierdoor volgens schatting ruim 15 tot 25% minder zwerfafval.

Wateringen mei 2019.

Elke gemeente besteed €11,16 per inwoner aan het verwijderen van dat zwerfafval en dat zet voor Westland ruim 1,2 miljoen euro op de teller. Daar valt voor Westland dus heel veel geld te besparen! Daarnaast kost een openbaar waterpunt voor ‘n gemeente gemiddeld 10.000 euro per vijf jaar. In dit bedrag zitten installatie, onderhoud, kosten voor af,- en aansluiten in de winterperiode en het water opgenomen.

In Westland zijn er slechts enkele openbare waterpunten en deze zijn te vinden langs de stranden. Voor het plaatsen van een paar extra openbare waterpunten is al ruim twee jaar €50.000 beschikbaar en na eerdere publicaties roepen diverse politieke partijen hier nu werk van te gaan maken.

Kan dat anders?

Gratis drinkwater! Bewuste ondernemers in grote wereldsteden hebben het allang ontdekt en die gemeenschap groeit met de dag. [Horeca]-ondernemers in Nederland zien nu ook het voordeel want door een ‘Gratis drinkwater’ project krijg je echt de extra bezoekers in de zaak. Voor nog geen Eurocent aan gewoon kraanwater is dit de goedkoopste [marketing]manier de om de gastvrijheid echt uit te dragen. Daarnaast draagt het bij aan de bewustwording van de problemen die zwerfafval wereldwijd veroorzaakt.

Gastvrij en bewust!

Voor gemeenten is een deelname aan ‘Gratis drinkwater’ naast de kostenbesparing voor het verwijderen van zwerfafval en het niet investeren in openbare waterpunten, een perfecte uiting voor de locatiemarketing. Daarnaast geeft men inwoners, bezoekers en gasten voor jarenlang een onuitwisbare indruk op de beste 100% gerecyclede roestvrijstalen thermosfles die verkrijgbaar is voor slechts €15,- en die speciaal voor dit project is ontwikkeld.

Ondernemers die [gratis] deelnemen worden opgenomen in de wereldwijde mobiele Refill applicatie en krijgen de opvallende sticker op hun pand. Zo is in een oogopslag te zien: Hier is men echt gastvrij! Hier vult U als gast gratis uw herbruikbare fles. Daardoor is er direct minder [zwerf]afval en maakt iedereen door het dragen van zijn Blue Bottle een duidelijk statement!

WIJ drinken kraanwater!

Geef een reactie