Meteen naar de inhoud
Home » Public Relations » Uitreiking eerst drinkflessen van Club van 100!

Uitreiking eerst drinkflessen van Club van 100!

UITREIKING EERSTE DRINKFLESSEN!

Maandag om 11:30 was het dan zover. Uit handen van Giel Biersteker ontving de leerlingenraad van basisschool de Regenboog de eerste 360 drinkflessen. Deze hebben zij binnen de Cleanupteam actie YES WE CAN! door het inzamelen van 36.000 [zwerf]afval drinkblikjes, bij elkaar weten te sparen.

Elke 100 ingezamelde blikjes leverde hun één rvs-drinkwaterfles op. Zo spaarde zij voor alle kinderen op school de beste rvs-drinkfles bij elkaar. De kids hoeven nu niet langer te drinken uit plastic, uit flesjes, blikjes, pakjes of zuigzakje. Zo komt er ook gelijk veel minder afval naar school en wat niet gekocht wordt hoeft ook niet gemaakt te worden.

Op 1 maart van dit jaar gaf duurzaam ondernemer Giel Biersteker van het gelijknamig Westland bouwbedrijf het startsein voor de Cleanup team Club van 100. Hij vroeg vijf van zijn zakenrelaties een donatie te doen van €100,- en dit ook weer aan vijf van hun relaties te vragen en zo nog twee stappen verder.

Het doel hiervan is het vullen van een potje met ruim 78.000 euro. Van dit geld betaalt men de aankoop van 38 duidelijk zichtbare drinkwaterpunten voor op de Westlandse basisscholen. Daarnaast ontvangen alle kinderen dus die echt blauwe duurzame drinkfles met BPA vrije Sportdop.

Westland heeft ruim 15.000 bedrijven. Hiervan hebben 79 bedrijven zich als Club van 100 donateur aangemeld en daadwerkelijk die donatie van €100,- of meer gedaan. Daardoor zit er nu ruim 10% in totaal dus zo’n €8.000,- in de pot. Hiervan is nu het eerste watertappunt aangekocht en de eerste hoeveelheid flessen.

Wens voor 2023

Cleanupteam wil op de Nationale Kraanwater dag in september 2023 alle waterpunten hebben aangesloten en dat alle kinderen voor de zomervakantie de beschikking hebben over hun eigen rvs-drinkfles.

Project ‘Afzender retour!’

Kids op de andere Westlandse scholen krijgen vanaf 1 januari zo’n drinkfles na inlevering van een niet langer gebruikte plastic drinkfles. Al die plastic flessen worden gesorteerd en daarna gerecycled naar nieuw materiaal dat gebruikt wordt voor nieuwe producten. Scholen mogen suggestie hiervoor aandragen.   

Geef een reactie