Meteen naar de inhoud
Home » Public Relations » Samen voor een Plasticvrij Bonaire!

Samen voor een Plasticvrij Bonaire!

REFILL BONAIRE – Wereld Refill Dag 2023 – Ga voor een Plasticvrij Bonaire!

Doe mee met REFILL BONAIRE op Wereld Refill Dag 2023 en help Bonaire plasticvrij te maken! Ontdek de Bonaire Blue Bottle, een duurzame thermosfles, en steun het initiatief voor een schoner eiland. Koop jouw gepersonaliseerde Blue Bottle bij lokale organisaties en draag bij aan een groenere toekomst. Lees meer over Refill Bonaire en hoe we samen het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik kunnen verminderen.

Introductie: Wereld Refill Dag, gevierd op 16 juni, roept wereldwijd beleidsmakers, overheden en organisaties op om plasticvervuiling tegen te gaan en een duurzame levensstijl te bevorderen. REFILL BONAIRE, in samenwerking met partners die onze planeet beschermen en toegewijde zwerfafvalrapers, moedigt bedrijven, merken en overheden aan om deel te nemen aan het hergebruiken en navullen van producten om een einde te maken aan het gebruik van wegwerpplastic.

REFILL BONAIRE op Wereld Refill Dag: Op Wereld Refill Dag wordt de allereerste Bonaire Blue Bottle overhandigd aan gedeputeerde Kroon, waarmee officieel Refill Bonaire wordt gelanceerd. Ons doel is om het gebruik van plastic waterflessen door toeristen en bezoekers drastisch te verminderen. Via informatieve folders, verspreid door resorts en hotels, moedigen we mensen aan om te kiezen voor hervulbare opties. Bedrijven kunnen hun gasten ook gepersonaliseerde Blue Bottles aanbieden met logo, zodat ze gedurende hun verblijf milieubewust kunnen genieten van drinkwater.

De Informatieve Folder: In de folder leggen we uit waarom het verstandig is om kraanwater te drinken, waarbij we de uitstekende kwaliteit van het drinkwater op Bonaire benadrukken. We presenteren de Bonaire Blue Bottle met zijn betaalbare prijs en vertellen het verhaal van de organisaties die zich inzetten voor het welzijn van dieren en de natuur, welke wij ondersteunen. Ook vind je QR-codes voor het downloaden van de Refill app, met daarin een overzicht van alle deelnemende bedrijven en de locaties van ‘Gratis drinkwater’-punten in de buurt.

Lokale Steun: Door samen te werken met verschillende organisaties ontstaat er een krachtige samenwerking. Zij verspreiden de boodschap onder hun achterban, waarbij supporters de mogelijkheid hebben om gepersonaliseerde Blue Bottles te kopen. Op die manier worden zij zichtbare voorvechters van een schoner Bonaire, simpelweg door verantwoord te kiezen voor kraanwater.

Verandering omarmen: In het verleden heeft het project te maken gehad met uitdagingen vanwege beperkte betrokkenheid van belanghebbenden. Gelukkig is het tij gekeerd! Sinds 1 juni zijn verschillende plastic wegwerpitems verboden, wat laat zien dat het bewustzijn over duurzame praktijken groeit.

De Bonaire Blue Bottle: De Bonaire Blue Bottle is een stevige roestvrijstalen thermosfles met een duurzame soft-touch poedercoating, verkrijgbaar voor slechts $20,-. Je kunt deze fles kopen bij Sea Turtle Conservation Bonaire, Mangrove Info Centre, Fundashon Kununku Kakelvers, Wild Bird Rehab Bonaire en de Mangrove Maniacs. Door een aankoop te doen, steun je hun werk en help je om dit project onder de aandacht te brengen van bezoekers van Bonaire. Samen streven we naar een plasticvrij paradijs.

Conclusie: Doe mee met REFILL BONAIRE op Wereld Refill Dag 2023 en draag bij aan een plasticvrij Bonaire! Ontdek de Bonaire Blue Bottle, koop een gepersonaliseerde fles bij lokale organisaties en word een ambassadeur voor een duurzame toekomst. Laten we samen het gebruik van wegwerpplastic verminderen en ons inzetten voor een groenere, schonere wereld. Help mee om Bonaire te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties.

Geef een reactie