Meteen naar de inhoud
Home » Public Relations » Refill Bonaire

Refill Bonaire

REFILL BONAIRE start op World Refill Day 2022.

Op 16 juni is het World Refill Day en op deze dag vraagt men in een wereldwijde campagne beleidsmakers, overheden en organisaties om plasticvervuiling te voorkomen en mensen te helpen om te leven met minder afval.

Samen met partners die de planeet beschermen en duizenden dagelijkse zwerfafvalrapers over de hele wereld, roepen we bedrijven, merken en overheden op om mee te doen aan het echt her-vullen én hergebruiken én om zo plastic voor eenmalig gebruik tot het verleden te maken.

REFILL BONAIRE

Op World Refill Dag zal de eerste Bonaire Blue Bottle overhandigd worden aan gedeputeerde Kroon. Hiermee start ook officieel Refill Bonaire. De focus ligt op het terugdringen van watergebruik in plastic flessen door toeristen en bezoekers. Een duidelijke informatiefolder zal via de resorts en hotels de weg vinden naar de mensen die hier meerdaags verblijven. Men kan ook een eigen Blue Bottle met logo verkopen aan hun gasten. 

In de folder staat het Waarom waterdrinken, de perfecte drinkwaterkwaliteit op Bonaire, de Blue Bottle met zijn [H]eerlijke prijs, het verhaal van de dier en natuur welzijnsorganisaties die we steunen en de QR-codes voor het gratis downloaden van de Refill app met daarin alle meewerkende bedrijven. Zo zie je dat je altijd dichtbij in de buurt bent van een ‘Gratis drinkwater’-tappunt.

STEUN LOKAAL

Door het steunen van de verschillende organisaties ontstaat er een prachtige samenwerking. Zij verspreiden de informatie aan hun fans en die hebben de mogelijkheid hen te steunen met de aankoop van een met logo gepersonaliseerde Blue Bottle. Hiermee dragen zij ze als een zichtbaar statement: Samen voor een schoon Bonaire, door gewoon water te drinken!

KOMT U het BEKEND VOOR?

In 2018 stond men al eens op het eiland om dit project uit te voeren. Gebrek aan participatie van belanghebbende hield het toen tegen. Nu jaren later weet men beter! Sinds 1 juni is het gebruik van diverse plastic eenmalig te gebruiken dingen al verboden en men ziet nu eindelijk in dat sommige dingen echt te gek voor woorden zijn. Water in een plastic flesjes terwijl het water super is,..
THE BONAIRE BLUE BOTTLE

De Blue Bottle is een roestvrij stalen thermosfles met een keiharde softtouch poedercoating en kost slecht $20,- en is te koop bij Sea Turtle Conservation Bonaire, Mangrove info Centre, Fundashon Kununku Kakelvers, Wild Bird Rehab Bonaire en de Mangrove Maniacs. Door uw aankoop steunt u hun werk en zorgen we samen dat het project onder de aandacht komt van de bezoekers van Bonaire. Samen voor een plasticvrij Bonaire!

Geef een reactie