Meteen naar de inhoud
Home » Public Relations » Inloophuis Carma krijgt toch cadeautjes!

Inloophuis Carma krijgt toch cadeautjes!

NAALDWIJK – 5 maart 2021

Deze week ontvingen de 58 vrijwilligers van inloophuis Carma in Naaldwijk een duurzame en praktische thermosfles uit handen van Rob van Holstein van Stichting Cleanup Team Westland.

Carma is al 10 jaar dé ontmoetingsplaats in Westland voor mensen die zelf kanker hebben (gehad), maar ook voor familie, vrienden en nabestaanden.’ Je hoeft het ook nu niet alleen te doen!’ is hun mantra. De vrijwilligers zetten zich met een luisterend oor, lotgenoten-contact, informatie en ontspannende of creatieve activiteiten in voor eenieder die bij hen binnenloopt. 

Inloophuis Carma in Naaldwijk viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. Maar jammer genoeg is er in dit Coronajaar niet echt de mogelijkheid voor feestjes. Geen volle kamer met visite, geen gelach op het terras en geen ‘lang zal ze leven’ dat door hun mooie inloophuis klinkt. En het jubileumteam had nog wel zo’n leuk programma in gedachten.

Voor Stichting Cleanup Team Westland is dat geen reden om hun verjaardag dan ook maar over te slaan. Binnen hun afval-actie ‘GEWOON DOEN! Het Westlands miljoen’ is er een leuk plannetje bedacht. Wat is het geval: elke deelnemer ontvangt bij inlevering van 300 stuks drankblikjes en kleine PET flesjes één Blue Bottle. Sommige sparen er een voor zichzelf, andere weer een paar voor de hele familie.

Maar wat als je een fanatieke zwerfafvalraper bent en 10.000 stuks of meer bij elkaar raapt, dan zit je ineens met dertig-plus Blue Bottles op de keukentafel. Daarom ‘stoppen’ die super-Cleanup team’ers de flessen die zij niet zelf gebruiken in de grote Blue-Bottle-spaarpot en doneren hieruit duurzame presentjes.

Er is een inventarisatie gemaakt van alle mooie doelen en vrijwilligersorganisaties in Westland die hiervoor in aanmerking kunnen komen. Inloophuis Carma stond bovenaan die lijst en met dit cadeautje laten ze bij Cleanup team Westland zien waar ze voor staan; Samen gewoon doen, voor Westlanders onder elkaar, gewoon dicht bij huis.

Geef een reactie