Meteen naar de inhoud
Home » Public Relations » ‘Gratis drinkwater’ voor iedereen!

‘Gratis drinkwater’ voor iedereen!

‘Gratis drinkwater’ voor iedereen!

Met een Nederlands netwerk van waterpunten wil ‘Gratis drinkwater’ iedereen, overal en altijd de kans geven zijn herbruikbare drinkfles gewoon met kraanwater te kunnen vullen. Uiteindelijk doel is het afval dat door de stroom kleine plastic flesjes wordt veroorzaakt in 2020 terug te brengen naar 90% van het huidige gebruik!

‘Gratis drinkwater’ wil niet verbieden of met het vingertje wijzen maar door informeren en PRE-cycling [niet opruimen maar voorkomen] zorgen dat die stroom plastic afval direct afneemt. Soortgelijke projecten lopen inmiddels zeer succesvol in London, Berlijn, Parijs, Hamburg, diverse grote Amerikaanse steden en de locaties nemen elke dag toe.

Wateringen, augustus 2018. 

Bedenker Rob van Holstein is al bijna twee jaar met het project en de ontwikkeling van de ultieme herbruikbare drinkwaterfles bezig. Het idee erachter is zowel simpel als uniek: zorg dat mensen door informatie en voorlichting snappen dat het drinken van water essentieel is voor een gezond lijf en maak daarnaast duidelijk dat het kopen van water en mierzoete ‘fris’dranken in plastic flesjes niet alleen ongezond is door de chemische stoffen en weekmakers uit het plastic maar ook zorgt voor een constante stroom een-keer-gebruikte-plastic-flesjes die zo de afvalberg op, of de verbrandingsoven ingaan. Geef daarnaast als laatste zetje iedereen, die geen herbruikbare plastic fles wil gebruiken, het beste alternatief in de vorm van de moderne roestvaststalen thermosfles 2.0 voor koude en warme dranken.

“In Nederland gaat ‘Gratis drinkwater’ van start in Delft, Den Haag, Scheveningen strand en Rotterdam. En gesprekken met andere steden of gemeenten zijn in volle gang. Voor volgend jaar ligt er een aanvraag voor 120 evenementen op het bureau en inmiddels is er intensieve correspondentie met toeristische organisaties en overheden uit Cyprus, Aruba en het eerste Spaanse eiland Ibiza. Op dit moment is financiering van het startkapitaal nog het grootste probleem. We zijn niet sexy, recyclen niets of ruimen geen plastic rommel op maar willen dit juist voorkomen anders blijft het dweilen met de kraan open! Er is een prachtige financiële prognose maar banken en financiële instellingen denken op de ouderwetse manier en kunnen, ondanks men dit keihard roept in hun marketing, gewoonweg niet duurzaam of groen denken, dat zit niet in hun bloed.” aldus een bevlogen van Holstein. “We zoeken daarom dus bewuste en betrokken investeerders die wel durven!” 

Bij de start op een nieuwe locatie begint men met het realiseren van het waterpunten-netwerk in samenwerking met de plaatselijke horeca, ondernemers en organisaties die als ambassadeur binnen het project willen, kunnen en durven samenwerken. Elk waterpunt wordt herkenbaar aan de raam/deursticker die duidelijk aangeeft dat hier ‘Gratis drinkwater’ verkrijgbaar is. Op deze waterpunten zijn ook de speciale Blue Bottles verkrijgbaar. Alle waterpunten worden t.z.t. weergegeven in een handige mobile applicatie waardoor je in Den Haag, London, Berlijn, Bonaire en alle aanstaande locaties altijd de laatste nieuwe waterpunten bij je hebt. Zo kom je misschien ook op plekken waar je voorheen nooit zou binnenstappen en ontdek je zo unieke pareltjes die voor andere verborgen blijven.

“’Gratis drinkwater’ zal daarnaast het gehele jaar aanwezig zijn op toeristische plekken, bij evenementen en gewoon langs de Hollandse stranden om in samenwerking met de waterbedrijven je fles te vullen als er nog geen waterpunt in de buurt is. Voor de Nederlandse horeca ligt er een unieke kans. Als hier op tafel een gevulde Blue Bottle met infostandaard staat weet elke gast direct het waarom van het project! Zo geeft men de gast informatie over het gezondheidsvoordeel van het drinken van water, het terugdringen van [zwerf]afval en de mogelijkheid om de fles na het verblijf aan te kopen en deze voor de rest van zijn levensduur gratis te vullen bij de alle waterpunten over de wereld. Wij maken van Nederland en onze Blue Bottle een statement. Denk blauw en durf mee te doen! Zo moeilijk is het niet,. Je moet alleen even een stapje verder gaan en ook echt iets gaan doen! Wij zeggen wel eens; ‘niet lullen maar vullen!’”

De belanghebbende binnen ‘Gratis drinkwater’ zijn partijen binnen de lokale en regionale overheden, locatiemarketing, de toeristische sector en belanghebbende zoals waterbedrijven, afvalverwerkers, zorgverzekeraars, fitnessbedrijven, de lokale horeca en duurzame NGO’s. ‘Gratis drinkwater’ werkt op elke nieuwe locatie samen met hen om het project zo snel en zo breed mogelijk te kunnen uitzetten. Door samenwerken en kosten te delen krijgt elke nieuwe locatie al snel vleugels!

Nu de grote steden over de wereld inzien dat men door samenwerken hierin tot iets groots kan komen staat alleen het Nederlands NOUH NEE-denken het project nog in de weg. Als scholen, banken, organisaties, instellingen en P&O managers samen echt ‘JA’ durven zeggen, drinkt men straks ook in heel Nederland ‘Gratis drinkwater’.

www.gratisdrinkwater.net

***** Zo is het ontstaan *****

Het idee voor ‘Gratis drinkwater’ is ontstaan tijdens een werkvakantie op Bonaire. De waterkwaliteit op de Caribische eilanden is net zoals in Nederland perfect. Het drinkwater wordt door verschillende filteringmethode uit het omringende zeewater gewonnen echter de toerist/bezoeker koopt uit vrees en onwetendheid over de waterkwaliteit op het eiland massaal water in plastic flessen en flesjes. 

Niet alleen op Bonaire maar ook op onze stranden hier zwerft er een ongekende hoeveelheid plastic afval. Volgens vele afkomstig van andere landen en [cruise]schepen. Maar waar het vandaan komt is om het even, het ligt ondertussen wel in de natuur, op onze kust en stranden. Daarnaast is het gebrek aan een goed statiegeldsystemen voor kleine plastic flesjes en blikjes een belangrijk onderdeel dat het probleem van de [zwerf]vervuiling nog eens veel groter maakt. De uitstel hiervan met drie jaar is een zeer onverstandige beslissing van de overheid en ‘n nalatigheid van de industrie.

De uit Nederland meegenomen populaire plastic drinkwaterfles werkt in de warme gebieden gewoonweg niet. Door de omgevingstemperatuur is elke drank in een plastic herbruikbare flesje binnen no-time lauw en de loskomende weekmakers uit het plastic zorgt voor een heel onaangename smaak en reuk aan je dan al lauwe drankje. Om het water gekoeld te kunnen houden binnen ‘Gratis drinkwater’ is er voor Caribisch Nederland een speciale 100% recyclebare roestvrijstalen Blue Bottle met keiharde poedercoating ontwikkeld.

Blauw is een statement

Een mooie bijkomstigheid is dat deze blauwe thermosfles ook perfect is voor de thee, koffie, soep of chocomel in het koude Nederland. Een unieke eigenschap die al die andere plastic floppers echt niet hebben. Daarnaast is hij zo bedacht dat je er direct uit kan drinken. Door de brede opening gaan er heel gemakkelijk ijsklontjes en soepballen doorheen. Daarna maakt je hem met een afwasborstel in een teiltje heel gemakkelijk weer schoon.

Naast dat de drager met zijn Blue Bottle een opvallend statement maakt zorgt het voor een grotere project-herkenbaarheid. De fles wordt voor een absolute incentiveprijs [15 euro] aangeboden en kan lekker mee naar huis als een duurzaam souvenir en dagelijks gebruiksartikel. Door middel van laser kan de fles voor bedrijven/organisaties gepersonaliseerd worden.

www.gratisdrinkwater.net

Geef een reactie