Meteen naar de inhoud
Home » Public Relations » Club van 100 deelt uit!

Club van 100 deelt uit!

CLUB VAN 100

Op 1 maart van dit jaar gaf duurzaam ondernemer Giel biersteker van het gelijknamig Westland bouwbedrijf het startsein voor de Club van 100. Hij vroeg vijf van zijn zakenrelaties een donatie te doen van €100,- en dit ook weer aan vijf van hun relaties te vragen en zo twee stappen verder.

Het doel is het vullen van een potje met ruim 78.000 euro. Dit geld wordt voor de volle 100% besteed voor de aanleg van een duidelijk zichtbaar drinkwaterpunt op de 38 Westlandse basisscholen en om aan alle kinderen op die basisscholen een echt duurzame RVS drinkfles met PBA vrije Sportdop te geven. Zo stoppen de kids met het drinken uit plastic, komen er geen eenmalige verpakkingen meer naar de scholen, dus minder afval en leert men dagelijks om gewoon kraanwater te drinken.  

WESTLANDERS DOEN!

Dit is een project dat voor en door Westlanders wordt gedragen. Een project op eigen bodem dat kan zorgen voor een bewustere, gezondere jeugd.

Met de hulp en inzet van bewuste Westlandse ondernemers kunnen wij op de Wereld Waterdag op 22 maart 2023 melden dat we het volledige bedrag in de pot hebben. Tot die dag zullen wij gefaseerd flessen op de scholen uitdelen en het project onder de aandacht brengen betrokken ondernemingen, organisaties en fondsen. 

Westland heeft ruim 15.000 bedrijven. Hiervan hebben zevenenzeventig bedrijven zich als Club van 100 donateur aangemeld en daadwerkelijk die donatie van €100,- of meer gedaan. Daardoor zit er nu ruim €8.000,- in de pot. Hiervan is nu het eerste watertappunt aangekocht en de eerste hoeveelheid flessen.

AFSLUITING

Op de Nationale Kraanwater dag op in september moeten alle waterpunten aangesloten zijn en hebben alle kinderen op de Westlandse basisscholen de beschikking over een eigen RVS drinkfles.

AFZENDER RETOUR!

Vanaf 1 januari gaan wij alle kids vragen een ongebruikte plastic drinkfles in te leveren. Al die plastic flessen worden gesorteerd op soort en gerecycled worden naar nieuw materiaal dat gebruikt kan worden voor nieuwe producten.   

Geef een reactie