Meteen naar de inhoud
Home » Public Relations » Cleanupteam gaat voor gratis drinkwater!

Cleanupteam gaat voor gratis drinkwater!

Cleanup Team Westland gaat voor gratis drinkwater!

Afgelopen week werd in Wateringen het startsein gegeven voor de DRINK WATER toer van de stichting Cleanup team Westland. Hiermee wil men de oneindig stromende kraan van plastic waterflesjes onder de aandacht brengen en de mensen overwegen een andere keuze te maken. Dicht die kraan!

De vrijwilligers van het Cleanup team Westland rapen zwerfafval waaruit drinkblikjes en PET flesjes worden gerecycled naar nieuwe producten. Van deze eenmalig te gebruiken verpakkingen bestaat gemiddeld 40% uit PET flesjes in alle soorten, maten en kleuren. Opvallend is dat de afgelopen jaren het aantal waterflesjes van de goedkope merken sterk is toegenomen. Het Cleanup team gelooft in voorlichting, bewustwording en het bieden van het allerbeste alternatief.

Daarom wil men met ‘Gratis drinkwater’ op toer door de regio. Met een opvallende trailer staat men straks in het zicht bij supermarkten, sportevenementen, clean-ups, braderieën, optredens, kermissen en festivals. In de trailer komen tappunten voor gratis drinkwater, inlevergaten voor kleine PET flesjes en drinkblikjes en kan men er Blue Bottle’s en PROOST eco-statiegeld-glazen kopen.

Men heeft het beheer gekregen over een van de laatste unieke Van Eck RoRo trailers die voorheen in gebruik was door Albert Heijn. Deze staat nu bij Top Truck Westland waar ze volledig wordt nagekeken. Daarna moet er nog veel aan gebeuren. Zo moet de oude koelinstallatie worden verwijderd, is men op zoek naar een transportbedrijf die de trailer naar locaties wil rijden en zoekt men naast een geschikte stalling ook hulp van Westlandse bedrijven om haar in een opvallende tip top staat te krijgen.

Tijdens de transitie naar DRINK WATER trailer kunnen bedrijven ook hun reclame kwijt op een van de zijden. Zo hoopt men genoeg euro’s bij elkaar te krijgen voor een snelle en vakkundige verbouwing. Maar dat moet gezien de Westlandse saamhorigheid in projecten zoals deze geen groot obstakel te zijn.  Wie wil helpen aan deze leuke uitdaging kan contact opnemen met Rob van Holstein van Cleanup team Westland via info@cleanupteam.org

Geef een reactie