Meteen naar de inhoud
Home » Public Relations » Cleanupteam Westland ruimt op!

Cleanupteam Westland ruimt op!

CLEANUP TEAM WESTLAND RUIMT OP!

Honselersdijk – 18 mei 2022

In de YES WE CAN actie zamelde Cleanupteam Westland zwerfafval drinkblikjes op die van de Westlandse bodem zijn geraapt. Netjes geteld én gesorteerd op ijzer en aluminium zijn deze in grote zakken opgeslagen in hun trailer bij een tuinderij in Honselersdijk.

RUIMTE MAKEN/ZOEKEN

Deze week was het tijd voor de grote voorjaarsopruiming. De tuinderij staat in de verkoop en men moet op zoek naar een andere opslag-, en buitenruimte. Daarom was het tijd om de opgespaarde blikjes in te leveren voor cash en zo tegelijkertijd ook de trailer leeg te maken. Een grote bestelbus volgeladen met zakken ging richting Metaalhandel Wim de Voeght.

RECYCLE LOKAAL

Na het storten werden de zakken met blikjes door de grijper in de schredder gestopt, deze maakt er soort van haksel van. Dat wordt ‘gesorteerd’ door een speciale magneet en luchtdruk. Zo wordt ijzer, plastics, peukjes, en andere verontreinigingen eruit gehaald en aan het einde van een rijtje sorteermachines heb je dan mooi schoon geschred aluminium over! Dat materiaal gaat naar een speciaal bedrijf om verwerkt te worden naar nieuw aluminium. Zo worden kostbare grondstoffen bespaart en gelijk CO2 vermeden.

INDRUKWEKKENDE CIJFERS


In totaal stond er 440 kilo op de weegschaal. Met een gemiddeld gewicht van 9,6 gram voor aluminium blikjes kom je dan uit op zo’n 45.837 blikjes. Natuurlijk zijn die kilo’s ook nog wat waard en zo ontving men €308,-.

Deze opbrengsten gaan in de Yes we can Club van 100 spaarpot. Hierin spaart men samen met donaties van bewuste Westlandse ondernemers geld bij elkaar voor 38 waterpunten op de Westlandse basisscholen en ruim 10.000 waterflessen voor alle basisschoolleerlingen.

Zo zorgt de rommel van de een voor een gezondere toekomst voor de ander.

Meer weten over de stichting: www.cleanupteam.org

Geef een reactie