Meteen naar de inhoud
Home » Public Relations » 60.000 blikjes en flesjes!

60.000 blikjes en flesjes!

60.000 blikjes en flesjes voor de Vlieten in De Lier.

Afgelopen week werd door Openbare Basis school de Vlieten in De Lier de laatste zending ingezamelde drinkblikjes en kleine PET flesje overhandigt aan Stichting Cleanup Team Westland.

De blikjes en flesjes worden binnen GEWOON DOEN! Het Westlands miljoen opgespaart om rechtstreeks te kunnen recyclen. Zo wordt het voor iedereen in een keer duidelijk dat grondstoffen uit het [zwerf]afval direct hergebruikt kunnen worden en zo een belangrijk onderdeel zijn van een echt circulaire economie. 

Met de ruim 60.000 stuk haalde OSB de Vlieten als eerste school in Westland haar streefgetal voor het burgerinitiatief ‘GEWOON DOEN! Het Westlandse miljoen’. Binnen deze actie ontvangt de school voor elke leerling bij de inlevering van 300 drinkblikjes of kleine plastic PET flesjes een voucher voor een speciale dubbelwandige roestvrijstalen thermosfles.

Alle 200+ leerlingen van OSB de Vlieten kunnen in heel Westland deze Blue Bottle thermosfles gratis vullen bij de openbare en ‘Gratis drinkwater’-punten.  Natuurlijk is de fles ook geschikt om te vullen met frisdrank, soep of thee en om mee te nemen naar school, de sportclub of werk. In De Lier liet iedereen zien dat samen sparen echt kan! Door het gewoon te doen!

Gedurende de Coronaperiode gingen bij scholen, sportclubs, organisaties en het bedrijfsleven de deuren dicht en leek het Westlands miljoen niet echt haalbaar. Daarom loopt de actie door tot 30 juni 2021. Langzaam laten bedrijven nu zien dat ook zij het GEWOON DOEN en in september staat de deelname van meerdere grote scholen en sportclubs op stapel.

Elke inwoners van Westland mag ook meedoen en ontvangt bij het inleveren van 300 blikjes en of kleine plastic flesjes een voucher voor de echte Blue thermos Bottle. Deze voucher is op een later tijdstip in te wisselen bij verschillende adressen in Westland. Want jammer genoeg liep ook de levering van de Blue Bottles vertraging op door de coronamaatregelen.

@ : cleanupteam.westland@gmail.com

Geef een reactie