Meteen naar de inhoud
Home » Public Relations » 35.000 zwerfvuilblikjes

35.000 zwerfvuilblikjes

Leerlingen WSKO de Regenboog verzamelen 35.000 zwerfvuilblikjes

Naaldwijk – Het afgelopen jaar hebben de leerlingen van WSKO De Regenboog zich ingezet voor de actie YES WE CAN van Stichting Cleanupteam afd. Westland. De leerlingen hebben samen met de zwerfafvaloprapers hun leefomgeving opgeschoond door ruim 35.000 zwerfvuilblikjes te verzamelen. Deze blikjes waren overal in Westland te vinden: in de eigen woonwijk, rondom de school, langs fietspaden, in het park en op het strand. Elk blikje moest platgetrapt worden voor het in de kliko op school kon worden gestort. Als beloning krijgt de school per 100 blikjes een gratis waterdrinkfles. Op 19 december zijn de eerste drinkflessen overhandigd aan de leerlingenraad van de school.

In de lessen op school en bij WNTweb wordt aandacht besteed aan water, het zuiveren en waarom het drinken ervan goed is. Directeur Benjamin Hofland vertelt: “Als school vinden we het belangrijk om kinderen ook te leren over gezonde leefstijl; gevarieerde voeding, voldoende beweging en duurzaamheid in de vorm van een schone leefomgeving. Naast (gast-)lessen over de thema’s en uitstapjes naar de Westlandse kassen, steken de kinderen de handen uit hun mouwen en gaan we aan de slag met het opschonen van de leefomgeving. Met de start in november 2021 stelden wij als doel om 35.000 platgetrapte drinkblikjes bij elkaar te verzamelen. Dit is gelukt! Stichting Cleanupteam Nederland heeft het ophalen, sorteren en uittellen van de blikjes verzorgd. Het was een prettige samenwerking!’

YES WE CAN! is een actie van Cleanupteam afd. Westland. Het is een langlopende actie met als doel bewustwording. Het samenwerken bij de actie staat centraal en het recyclen is een vaststaand gegeven. De deelnemers kijken anders tegen de hedendaagse problemen aan én dragen daar zelf een oplossing voor aan. De overheidssubsidie voor waterpunten is niet langer mogelijk. Daarom is er door Cleanupteam Westland i.s.m. Westlands bewuste ondernemer Giel Biersteker de Club van 100 opgestart. Deze club stelt zich ten doel fondsen te werven, zodat men kan overgaan tot de aanschaf van 38 watertappunten voor de Westlandse basisscholen en ruim 10.000 roestvrijstalen waterdrinkflessen voor de leerlingen op deze scholen.

Geef een reactie