Meteen naar de inhoud
Home » Public Relations » 2024 DRNKWTR Project door Scholengemeenschap Bonaire [SGB]

2024 DRNKWTR Project door Scholengemeenschap Bonaire [SGB]

Scholengemeenschap Bonaire (SGB) Introduceert DRNKWTR Project: Samen op Weg naar Gezondheid en Duurzaamheid – met als uitdragende tekst: Fill your own sippin bottle!

Een initiatief om kraanwaterconsumptie te bevorderen en afval van eenmalige verpakkingen te verminderen

Bonaire, januari 2024 – De Scholengemeenschap Bonaire (SGB) nam op 17 januari het voortouw in het bevorderen van een gezonde en duurzame levensstijl voor de jeugd op het eiland. Dit deden zij met de lancering van het DRNKWTR Project op een speciale activiteiten dag waarin duurzaamheid centraal stond. Het project heeft als doel jong volwassenen en kinderen aan te moedigen meer kraanwater te drinken, minder afhankelijk te zijn van frisdranken en het gebruik van eenmalige verpakkingen op school en zo ook op Bonaire te verminderen.

Om het DRNKWTR Project te markeren, voorzag SGB alle leerlingen, docenten en ander personeel tijdens deze speciale activiteiten dag van een SGB Blue thermos Bottle met hun eigen naam. Deze herbruikbare roestvrijstalen flessen zijn niet alleen een symbool van betrokkenheid, het samen doen bij duurzaamheid, maar moedigen ook een gezondere levensstijl aan.

Op centrale locaties op de scholen zijn de watertappunten voorzien van unieke schilderingen die de lokale cultuur en de schoonheid van het eiland en het Refill, Reuse, Reduse project te belichten. Deze tappunten zijn er niet alleen om functioneel te zijn, maar ook om de aandacht te trekken en een gevoel van trots te inspireren binnen de scholengemeenschap.

“Met het DRNKWTR Project willen we niet alleen de gezondheid van onze leerlingen bevorderen, maar ook bijdragen aan de inspanningen om de impact van plastic en eenmalig afval op ons eiland te verminderen,” verklaarde Tom Homburg, Coördinator activiteitenbureau SGB . “Door het gebruik van herbruikbare flessen te stimuleren en toegang te bieden tot schoon kraanwater, dragen we samen bij aan een gezondere jeugd en dus de toekomst voor Bonaire.” Het SGB nodigt alle ouders, leerkrachten en lokale belanghebbenden uit om actief deel te nemen aan het DRNKWTR Project en zo gezamenlijk een positieve impact te creëren op de gezondheid van de jonge generatie en het milieu.